MA2 promoveert naar de Eerste Klasse

MA2 promoveert naar de Eerste Klasse

We nemen jullie graag even mee terug naar zaterdag 16 december. De laatste wedstrijd van de eerste helft, tegen Volley Zuid MA2. Tegen dit team hebben we tevens onze eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld, waar we met niet al teveel moeite onze eerste 5 punten hebben gepakt. Van tevoren wisten wij niet dat Volley Zuid het ons vandaag een stuk moeilijker zou gaan maken, met behulp van een aantal speelsters uit de Hoofdklasse.

We begonnen de eerste set met Lotte als spelverdeler, Amanda en Kleine Marit op de paser-loper, Esmee op de dia en Grote Marit en Leonora op het midden. Gedurende de eerste set bleven we gelijk opgaan met de tegenstander maar na een paar sterke serviceseries wisten we het te brengen naar een stand van 13-21. Op dit moment werd Kelly erin ingewisseld voor Lotte, om wat meer variatie te brengen in de set-ups. We dachten de set al binnen te hebben, maar Volley Zuid dacht daar anders over. We herpakten ons op tijd en wonnen de set met een eindstand van 20-25.

De tweede set begonnen we met dezelfde basisopstelling. Net zoals de eerste set liepen we in het begin vrijwel gelijk op. Om hier verandering in te brengen, kwam Bente het veld in bij 10-10, voor wat extra aanvalskracht aan het net. Doordat de Hoofdklasse dames aan de overkant een krachtige service hadden, liep onze servicepass niet helemaal lekker. Volley Zuid kwam tot onze verbazing op een voorsprong. Bij een stand van 16-19 werd Amanda er weer ingewisseld voor Bente. We waren redelijk relaxed de hele set, maar nu begonnen de zenuwen wel een klein beetje toe te slaan. We konden de voorsprong die de tegenstander had opgebouwd maar niet laten verdwijnen. De laatste wissel van die set was bij een stand van 20-23. Samantha werd er ingewisseld voor Esmee, om met slimme oplossingen de side-out terug te pakken. Helaas was dit niet voldoende om de set nog binnen te slepen en ging deze set verloren met 25-23.

Het was slechts de tweede set die we weg hebben gegeven de gehele eerste helft, dus geen reden om ons druk te maken. Wel begonnen we de derde set met een aantal veranderingen in de opstelling. Kelly kwam erin op de spelverdeling en Samantha op de diagonaal. Net zoals de eerste twee sets liepen we gelijk op in het begin, maar begonnen we langzaam maar zeker een voorsprong op te bouwen. Bente kwam er zo nu en dan in om te zorgen voor versterking aan het net. Door een aantal sterke serviceseries van onder andere grote Marit, wisten we een voorsprong op te bouwen van 13-21. Kijk, zo kan het dus ook! We sloten deze set af met een prima stand van 15-25.

We hadden nog één set te gaan en het kon twee kanten op. Of met vier punten op zak ons kampioensfeestje vieren of we zouden nog moeten vechten in een vijfde set. Die vijfde set zag niemand echt zitten, dus dat werd maar keihard ons best doen! We begonnen met dezelfde opstelling als de derde set. Door middel van een sterke serve wist de tegenstander een voorsprong op te bouwen van 11-6. Wij lieten dit niet zomaar over ons heen komen en wisten wederom door middel van een sterke serviceserie de stand om te buigen naar 20-24. We vergaten het toen alleen even af te maken, waardoor het nog opliep tot 24-24. Kelly wist met een slimme doortikbal de stand tot 25-24 te brengen en Bente maakte de wedstrijd prachtig af met een aanval in de rechtdoor, waardoor we de set afsloten met een stand van 26-24.

Zacht uitgedrukt was het niet helemaal de wedstrijd die we hadden verwacht, maar we wisten ons wel sterk te maken tegen een team dat voornamelijk uit speelsters uit de Hoofdklasse bestond. We hebben dan ook ons uiterste best gedaan om in de tweede helft in de Hoofdklasse uit te mogen komen, maar helaas zonder medewerking van de Nevobo. Zodoende zullen jullie ons de komende helft zien schitteren in de Eerste Klasse, waar we wederom vastbesloten zijn kampioen te worden!
#59

Bekijk alle nieuwsberichten