Eerste vijf punten van 2018 voor MA2

Eerste vijf punten van 2018 voor MA2

Op zaterdag 20 januari speelden we onze eerste wedstrijd van 2018, thuis tegen VC WIK Groot-Ammers MA2. De tweede helft is begonnen en MA2 gaat er weer hard tegenaan. Nadat we de vorige helft kampioen zijn geworden, mogen we deze helft een klasse hoger uitkomen. Na twee weken kerstvakantie hebben we van de week hard getraind, met als doel ook deze helft het kampioenschap binnen te halen. Amanda was verkouden en kon er helaas niet bij zijn, Samantha kon niet spelen maar was wel aanwezig met krukken en al. Niet goed wetend wat we moesten verwachten, begonnen we fanatiek aan de warming-up.

We begonnen de eerste set met Lotte op de spelverdeling, Esmée op de diagonaal, Grote Marit en Leonora op het midden, Anne als libero en Bente en Kleine Marit op de paser-loper. Het spelletje liep goed aan onze kant en door stevige servicedruk kwam WIK niet aan spelen toe. Bente haar specialiteit (die oh zo fijne ballen in de rechtdoor) bleef ons maar punten opleveren. De set wonnen we ruim met 25-10.

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling als de vorige, maar deze set werd wel wat spannender dan de eerste. Hoewel we meestal wel een kleine voorsprong hadden op Wik, bleven ze toch heel dicht achter ons. Om wat meer servicedruk op te leggen bij de tegenstander werd Kelly er ingewisseld voor Esmee op een stand van 15-13 en scoorde 5 punten voor het team gescoord met haar service, waarna Esmée weer werd teruggewisseld. Aan het einde van de set werd het nog spannend, maar wij wisten hem toch te pakken met 25-23.

De derde set werd weer met dezelfde opstelling gestart. Om aanvallend wat verrassender uit de hoek te komen, werd Kelly er weer ingewisseld voor Esmée. Onze spellie liet zich van haar beste kan zien op de dia. Hoewel het af en toe nog een beetje zoeken was naar haar plekje (in de hoek!), kon ze zich wel inhouden om niet op de automatische piloot toch die tweede bal te pakken, die Lotte zo mooi aan het spelverdelen was. Deze set wonnen we met een iets grotere voorsprong dan de vorige set en met een stand van 25-20 liepen we tevreden over onze overwinning naar de andere kant om de laatste set te spelen.

Na drie sets te hebben gewonnen, wilde we die laatste natuurlijk ook niet weggeven. De opstelling bleef grotendeels staan zoals de eerste drie sets, alleen Kelly kwam erin op haar vertrouwde plekje als spelverdeler. Ook deze set was weer erg spannend, maar na afloop liepen we met een voldaan gevoel en de laatste set in onze zak, die we hadden gewonnen met 25-21, naar de kleedkamer.

De eerste winst van het seizoen hebben we alweer binnen. Volgende week spelen we weer tegen Groot-Ammers, deze keer in hun sporthal. Tot die tijd kunnen we genieten we van onze winst en ons (voor nu nog) tweede plekje, aangezien de nummer 1 alweer twee wedstrijden achter de rug heeft. Wellicht kunnen we ze volgende week al van hun troon stoten!
#62

Bekijk alle nieuwsberichten