Laudame Financials VCN Dames 1 niet gewonnen, maar wel als winnaars naar huis

Laudame Financials VCN Dames 1 niet gewonnen, maar wel als winnaars naar huis

Zondag 16 februari was het dan eindelijk zo ver. De dag waar zowel de meiden en staf van Laudame Financials VCN Dames 1 als heel de vereniging al weken op aan het wachten was. Het was tijd voor de National Bekerfinale. Er was al zoveel aan deze dag vooraf gegaan. Het Bekerfinale Organisatiecomité heeft het voor elkaar gekregen om 2 supportersbussen vol te krijgen, honderden VCN sjaals te verkopen, en uiteindelijk in Den Bosch een eigen supportersvak met 600 man, in het rood, vol te krijgen. Iedereen had er zin in, het beloofde een écht VCN-feestje te worden.

Voor de dames van Laudame Financials VCN Dames 1 begon het avontuur maandag al. Ze hadden een goede trainingsweek achter de rug. Maandag en woensdag werden besteed aan tactieken doorbespreken, verdedigingssystem erin slijpen en de laatste puntjes op de i zetten. Vanaf donderdag was het, zoals coach Ivo Munter altijd zo mooi kan zeggen, volledig op emotie volleyballen. Want finales speel je op emotie. Dat hebben de dames tegen Eurosped gedaan. Dat hebben de dames tegen VC Sneek gedaan. Dat is wat Laudame Financials VCN Dames 1 in deze bekerfinale ging doen.

Zaterdag 15 februari mochten de dames uit Capelle al eventjes sfeer proeven in de Maaspoort in Den Bosch. Voorafgaand aan deze training werd er geluncht bij coach Ivo Munter in Tilburg, en toen werden de eerste stappen in de sporthal gezet. De dames werden gelijk als koningingen ontvangen met begeleiders en hun eigen kleedkamer. Bij het binnenlopen van de zaal begon het pas echt te dagen voor Laudame Financials VCN Dames 1. Hier zouden ze morgen voor 1600 man de bekerfinale gaan spelen. Het was fijn dat het team even gewend kon raken aan de grote zaal. Er werd op hoog niveau getraind en de eerste zweetdruppels van VCN lagen op de vloer van de Maaspoort. De dames kwamen als toeristen binnen, maar gingen als finalisten weg.

Zondag 16 februari werd iedereen weer om half 12 bij de Oostgaarde in Capelle aan den Ijssel verwacht. Er stond koffie en thee klaar voor alle supporters, en de VCN kantine begon al snel helemaal rood te kleuren. Om 12 uur vertrokken de dames van Laudame Financials VCN Dames 1, de staf, en chauffeur Maiky, met hun eigen bus naar Den Bosch. Niet veel later zouden de supportersbussen vertrekken. Toen begon het feest. Eenmaal aangekomen in Den Bosch was de mannenfinale al bezig. De dames konden dus even rustig acclimatiseren en samen lunchen in de businessruimte. De laatste beentjes en schouders werden nog gemasseerd en er was nog één laatste voorbespreking waarbij coach Ivo Munter de meiden voornamelijk de opdracht meegaf om elke bal volle bak erin te vliegen, vol op emotie te spelen, en vooral onwijs te genieten.

Na aankondigingen van de speelsters door VCN’s eigen omroeper Mark Jansen, en DJ Kevin Kop, klonk om 16:00 dan eindelijk het startsignaal. De bekerfinale was gestart! Het publiek ging volledig uit zijn dak bij elk punt dat Laudame Financials VCN Dames 1 maakte, en na elk punt klonk “Capelleeeee Capelle” door de Maaspoort. De sfeer zat er dus gelijk goed in. Voor de dames uit Capelle was de eerste set een ‘zenuwset’ maar ze gaven gelijk alles wat ze hadden. Er werd hard gewerkt en vooral Maureen Weernkers was scorend op dreef, maar Sliedrecht speelde de eerste set nagenoeg perfect. Deze set eindeigde dan ook in een 25-14 winst voor Sliedrecht.

De tweede set konden de dames van Laudame Financials VCN Dames 1 de zenuwen meer van zich afzetten. Ze laten mooi volleybal zien met goede punten en keihard werken. Alle hoeken van de Maaspoort werden afgerend, en er werd alles aan gedaan om die bal van de vloer te houden. Deze set was voor de volleyballiefhebber echt om van te smullen met enorm lange ralleys en prachtige punten. Dit leidde dan ook tot een gelijke stand van 22-22 in de slotfase van de set. Laudame Financials VCN Dames 1 komt maarliefst vier keer op setpoint te staan, maar door veel servicefouten, en misschien ook wat meer ervaring van Sliedrecht, weet Sliedrecht deze uiteindelijk met 33-31 te winnen. De meiden hebben bewezen dat ze het Sliedrecht behoorlijk lastig kunnen maken en aan het niveau kunnen tippen.

Maar Laudame Financials VCN Dames 1 heeft vaker laten zien een taaie ploeg te zijn. Er werd zowel tegen VC Sneek, Dynamo, als VoCASA na een 2-0 achterstand nog met 3-2 gewonnen. Dit wisten de dames, maar dit wist Sliedrecht ook. Sliedrecht dames 1 liet zich daarom ook in de derde set niet kennen. Al snel komt Laudame Financials VCN Dames 1 tegen een te grote achterstand aan te kijken. Coach Ivo Munter probeert de wedstrijd nog om te draaien door een aantal wissels in te zetten, maar het leek helaas niet genoeg. De dames van Sliedrecht dames 1 lieten zien waarom zij al 7 jaar op rij landskampioen en bekerkampioen zijn en haalde ook deze set met 25-14 binnen.

Ookal heeft Sliedrecht dames 1 de beker gewonnen, het voelde als een overwinning voor Laudame Financials VCN Dames 1. En zo werd ook deze mooie tweede plaats gevierd zoals dat gevierd moet worden. Het was een zilveren medialle met een gouden randje. De dames hebben gevochten voor wat ze waar waren. Niemand was bang, alle speelsters hebben gegeven wat ze hadden en er alles aan gedaan om hier een mooie wedstrijd van te maken. En dat is zeker gelukt. Het was zo’n dag die de vereniging, de dames, en staf van Laudame Financials VCN Dames 1 nooit meer zullen vergeten en waar over 30 jaar nog steeds over gepraat zal worden. Ze hebben geschiedenis gescheven, ze hebben ontzetend genoten, en ze hebben de beste fans ooit!

Nu hebben de dames even twee weken de tijd om hiervan na te genieten, alle foto’s en filmpjes te bekijken, alle artikelen te lezen, en om even bij te komen van deze dag. Daarna staat de reguliere competitie weer op het programma. Iedereen is onwijs gebrand om hier geen punten meer te laten liggen en deze ‘road to the finish’ van VoCASA Dames 1 te winnen. Want de meiden hebben dit bekertoernooi bewezen dat zij in de eredivisie thuishoren.

Bekijk alle nieuwsberichten