Maatwerkers/VCN boekt nette uitoverwinning op Zaanstad

Maatwerkers/VCN boekt nette uitoverwinning op Zaanstad

Op zaterdag 20 januari stond de uitwedstrijd tegen Zaanstad op het programma voor de mannen van Maatwerkers VCN. Hoewel de thuiswedstrijd dik werd gewonnen heeft VCN het traditioneel lastig in uitwedstrijden bij Zaanstad. Het beloofde dus op voorhand al een pittige pot te worden. Daarbij kwam nog het issue dat de leeggelopen ziekenboeg (zoals in het vorige wedstrijdverslag beschreven) in hoog tempo weer volgelopen was afgelopen week. Vervelendste is dat Rowan wederom last heeft van zijn schouder en helemaal niks mocht. Echter, het was weer zaterdag en de wedstrijd moest gespeeld worden!

De eerste set werd begonnen met Roland, Thomas T, Thomas B, Daan, Rogier, Stefan en Lucas. Al vanaf het begin leek het lastig te worden. De mannen van Maatwerkers leken niet helemaal scherp en Zaanstad speelde prima. VCN had vanaf het midden van de set constant een lichte voorsprong maar een definitief gat werd er niet geslagen waardoor een spannende slotfase aanbrak. Uiteindelijk wisten de mannen van VCN het hoofd koel te houden en de set met 25-22 binnen te halen.

De 2e set begon Maatwerkers VCN scherper. Direct werd er een voorsprong gepakt maar slordigheden in het spel zorgden ervoor dat Zaanstand nooit ver weg was waardoor er weer een spannende slotfase aanbrak. Ditmaal was het Zaanstad die met een aantal prima services en blokpunten scherper was en uiteindelijk verdiend met 27-25 de stand gelijk trok.

Het beeld van de eerste twee set zette zich door in set 3. Constant een lichte voorsprong voor VCN, Zaanstad dat constant vlak erachter zat en wederom een bloedstollende slotfase. Ditmaal was het VCN dat weer iets scherper bleek en met 25-23 een 2-1 voorsprong pakte. In de 4e set was het Zaanstad dat het beste van start ging en tot halverwege de set leek het er sterk op dat er een vijfsetter aan zat te komen. Dit was echter buiten Cain gerekend! Met een fantastische invalbeurt sleepte hij – na weer een spannende slotfase – eigenhandig de 4e set binnen met 25-22.

Uiteindelijk dus een nette 3-1 overwinning in een traditioneel lastige uitwedstrijd voor de Maatwerkers VCN. Duidelijk is wel dat het spel over de gehele linie scherper kan én moet. Te beginnen tegen Peelpush volgende week om 17:00 in de eigen Oostgaarde. Dit is een team dat de smaak te pakken heeft en de afgelopen periode een indrukkende opmars heeft weten te maken van degradatiekandidaat tot subtopper. Maatwerkers VCN is dus gewaarschuwd!

Bekijk alle nieuwsberichten