VCN Heren 1 pakt steenharde overwinning op Keistad

VCN pakt steenharde overwinning op Keistad

Afgelopen zaterdag wachtte VCN een krachtmeting tegen de nummer vier van de competitie, AVV Keistad uit Amersfoort. Coach Van Hal stuurde Ralph Backer, Lucas Vroom, Daan Spijkers, Thomas Boerefijn, Tom van Reeuwijk, Roland Mijnans en Rogier van Leeuwen het veld in. Promovendus Keistand liet in de eerste set zien waarom ze terecht vierde staan. Met vrijwel foutloos spel en veel defenses pakten ze de eerste set met 25-17.

Het werd VCN duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Er werd iets beter ingespeeld op de tips en shots van Keistad en er werden wat zwaktes in de passlijn gevonden. Het ging gelijk op tot ongeveer 14-14 maar daarna verhoogde VCN de druk en kon het met 25-20 naar setwinst lopen. In de derde set kon VCN de druk verder opvoeren en wist het een ruime voorsprong te pakken met een serviceserie van Thomas Boerefijn. 25-15 was het resultaat.

Met goed verdelend werk van de inmiddels ingevallen Robert Jansen werd de wedstrijd in set 4 gewonnen aan de buitenkanten. Spijkers en Van Reeuwijk scoorden er op los en met 25-19 kon Capelle de winst bijschrijven en de 1e plek veiligstellen.  Volgende week wacht een thuisduel tegen Peelpush om 17.00 in de eigen Oostgaarde.

Bekijk alle nieuwsberichten