VCN Dames 2 pakt vijfde winst op rij

Dames 2 pakt vijfde winst op rij

En omdat het altijd zo balen is om de vierde set te verliezen na een 3-0 voorsprong, het wedstrijdverslag in omgekeerde volgorde om de wedstrijd toch nog winnend af te sluiten!

Met het goede gevoel van de derde en twee set in ons achterhoofd beginnen we de vierde set sterk. In no time staan we met 5-1 voor en is Volley Tilburg genoodzaakt hun eerste time out te nemen. In het vervolg van de set is echter te merken dat Tilburg niet zo maar van plan is puntloos terug te keren naar het zuiden. Langzaam neemt hun service- en aanvalsdruk weer toe en ondanks dat wij tot diep in de set een punt of vijf voor staan, weten we het niet af te maken. Volley Tilburg weet uiteindelijk met 24-26 de vierde set en het vijfde punt binnen te slepen.

De derde en tweede set zijn vergelijkbaar qua spel en verloop. Grote delen van deze sets laten we ons beste niveau zien tot nu toe. Goede services, midden- en buitenaanvalsters die de ballen clean op de grond slaan en goede communicatie binnen de lijnen. Geen moment komen we in de problemen, zoals de setstanden van 25-12 en 25-16 wel bevestigen.

Dan de eerste set. Trainer Jo had met weer wat mooie tegeltjeswijsheden over lef en moed waar geen speld tussen te krijgen was, duidelijk gemaakt wat hij van ons verwachtte. Bovendien zou Volley Tilburg, na drie vrije weekenden en met een nieuw trainersduo op de bank, waarschijnlijk fel van start gaan om te bewijzen wat ze waard zijn. En zo geschiedde, moeilijkheden in de pass en het feit dat we de bal niet op de grond kregen zorgde ervoor dat we snel achter de feiten aan liepen. We konden er echter wel voor zorgen dat de achterstand niet té groot werd en langzaam maar zeker kregen we meer grip op ons eigen spel. Boven de 20 hadden we de slag te pakken en met een paar mooie rake klappen, stonden we bij 26-24 toch gewoon aan de goede kant van de score!

En zo staat VCN dames 2 op een mooie 5 uit 5 als het gaat om overwinningen dit seizoen! Gezien de vierde set hadden we onszelf moeten belonen met 5 punten, maar met de eerste set in gedachten is een 3-1 overwinning gewoon heel erg netjes!

Op naar de topperrrrr…Volgende week spelen wij om 19:30 uur in Sint Anthonis tegen SOMAS/Activia dames 1. Zij zijn, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, de huidige koploper in de stand. Wij kunnen ons niet voorstellen dat jullie veel andere plannen hebben op 9 november, dus tot daar!

Bekijk alle nieuwsberichten