Laudame Financials VCN trekt tegen Eurosped aan het langste eind

Laudame Financials VCN trekt tegen Eurosped aan het langste eind

Jullie weten het misschien nog, we hadden nog een appeltje te schillen tegen Eurosped.
In maart hadden we niet kunnen winnen van het team uit Vroomshoop, dus vandaag een sportieve revanche, vanuit onze thuisbasis; de Oostgaarde. We begonnen onze wedstrijddag natuurlijk weer met het testmoment. Dit keer zonder spelverdeelster Lisa Vossen en libero Fuerra Everaert, zij moesten helaas thuisblijven wegens een positief contact in hun omgeving. Na het testen hebben we nog even getraind en de wedstrijd voorbereid.

In de basis begonnen vandaag Marijke Lammers (libero), Tessa de Boer en Maureen Weernekers (passer-lopers), Anne Swart en Laura Kerkhof (midden), Elles Dambrink (diagonaal) en Fleur Uitterlinden (spelverdeler). Laudame Financials VCN DS 1 begon de eerste set goed met een ace van Maureen. Daarna ging het in de set een tijd lang gelijk op. Echter, Eurosped liet snel en krachtig spel zien en er was veel servicedruk, waardoor de meiden van Laudame Financials VCN DS 1 deze set verloren met 20-25.

De tweede set start Louise Bijlsma in de plaats van Maureen Weernekers. Het eerste punt is voor Laudame Financials VCN DS 1, door een sterk blok van Laura en Louise. Louise mag daarna serveren en start met een ace! Al snel staat Laudame Financials VCN DS 1 voor met 4-0; een goede start van de set. Echter, Eurosped bijt zich vast en haalt hun achterstand weer in. Er volgen mooie rally’s waarbij beide teams in eerste instantie gelijk op gaan. Halverwege de set neemt Laudame Financials VCN DS 1 een voorsprong en staat het 17-13. Eurosped komt terug tot 17-15 en uiteindelijk staat het 19-19, waarna een TO volgt. Na de TO is het eerste punt voor Laudame Financials VCN DS 1, na een aanval van Elles. Na prachtige rally’s met o.a. mooie reddingen van Marijke, services van Tessa en een aanval van Louise staat het 22-20 voor Laudame Financials VCN DS 1! Een TO van Eurosped volgt. Maureen, die weer op het veld gekomen is mag vervolgens weer serveren. Helaas maakt Eurosped vervolgens het punt; 22-21. Na een lange rally is het punt voor Laudame Financials VCN DS 1; 23-21! Fleur serveert vervolgens met een strakke floatservice waardoor de tegenstander onder druk wordt gezet. De bal komt terug naar Laudame Financials VCN DS 1, waar Marijke de bal op maat passt naar Fleur, die de bal achterover set naar Elles, die de rally vervolgens fantastisch afmaakt; 24-21! Het volgende punt gaat naar Eurosped 24-22. Uiteindelijk beslist Louise de set met een tactische bal, 25-22 voor Laudame Financials VCN DS 1!

De derde set start met een lange rally, waarbij Marijke twee prachtige reddingen laat zien. Desondanks gaat het eerste punt naar Eurosped. Een lange tijd gaan de teams gelijk op, 2 maal loopt Eurosped een stukje uit en slaat een gat van 3 punten die vervolgens weer wordt ingehaald door Laudame Financials VCN DS 1. Op de stand van 11-11 volgt een TO. Daarna volgen vele spannende lange rally’s en wordt het 18-18. Laudame Financials VCN DS 1 bijt zich vast en loopt uit naar 22-19. Eurosped haalt de achterstand weer in en het wordt 22-22. Eurosped komt op setpoint bij 25-24, maar maakt het niet af. Na service van Louise komt Laudame Financials VCN DS 1 vervolgens voor te staan; 26-25. Louise mag vervolgens weer serveren. De libero van Eurosped kan deze serve niet goed verwerken en daarmee wordt deze spannende set binnengehaald door de dames van Laudame Financials VCN DS 1!

Set 4. Laudame Financials VCN DS 1 is nog maar 1 set verwijderd van winst! Ook in deze set begint gaat het lang gelijk op. Eurosped loopt uit naar 7-11 en een TO van Ivo Munter volgt. Uiteindelijk trekt Laudame Financials VCN DS 1 bij 13-13 de stand weer gelijk. Prachtig rally’s volgen, de meiden van Laudame Financials VCN DS 1 laten gevarieerd spel zien. De stand loopt op naar 23-23. Eurosped serveert uit en de stand is 24-23, oftewel matchpoint voor Laudame Financials VCN DS 1! Na een lange rally plaatst Tessa de bal tactisch over het blok en …de wedstrijd is binnen!

Met deze winst neemt Laudame Financials VCN DS 1 nu de eerste plaats over van Eurosped in de degradatiepoule! Aanstaande zaterdag, 24 april, komt Laudame Financials VCN DS 1 weer in actie. Zij zullen om 16.30 gaan spelen in Meijel, tegen Peelpush DS1.
Kijken jullie dan weer mee via volleybal.nl? Tot dan!

Bekijk alle nieuwsberichten