Laudame Financials VCN pakt belangrijke punten tegen Sneek

Laudame Financials VCN pakt belangrijke punten tegen Sneek

Afgelopen zaterdag mochten de dames van Laudame Financials VCN D1 aantreden tegen directe concurrent: VC Sneek D1. De afgelopen 3 wedstrijden waren verloren gegaan en daarmee was het team en staf toe aan weer eens een mooie overwinning. Makkelijk leek dit niet te worden tegen VC Sneek D1, die op een mooie 5e plek stonden en veel kwaliteit binnen het team heeft. Ook coach Ivo Munter wist dit maar al te goed te benoemen voorafgaand aan de wedstrijd. De boodschap was duidelijk: Laudame Financials VCN D1 moest de hele wedstrijd aan staan om de punten binnen te halen.

Coach Munter en zijn staf kozen voor de volgende starting seven: op de buitenkant Maureen Weernekers en Louise Bijlsma, op de middenas Laura Kerkhof en Lana Lijkendijk, als diagonaal Jet Kok, Lisa Vossen mocht het spel gaan verdelen en Marijke Lammers mocht de leiding nemen in het achterveld als libero.

Er werd voor gekozen om Maureen te laten starten aan service en dit bleek gelijk een goede keuze van de staf. Maureen serveert Laudame Financials VCN in de beginfase van de set gelijk naar een mooie 4-0 voorsprong. De dames weten dit niveau vast te houden en zetten het goede spel door naar een stand van 20-14 waarop VC Sneek D1 opeens wakker leek te worden. De dames uit het verre noorden wisten zich terug te vechten in de set en met een stand van 23-23 gelijk werd het nog spannend. Uiteindelijk weten de dames uit Capelle hun hoofd koel te houden en maken ze de eerste set netjes af met 25-23.

Ook in de tweede set start de ploeg van Ivo Munter scherp. Alle passjes lagen goed op het net, de service werd lastig ingebracht en spelverdeelster Lisa Vossen wist haar aanvalsters goed te vinden. VC Sneek DS 1 probeerde nog een poging om een versnelling bij te schakelen maar kregen het goed spelende Laudame Financials VCN D1 niet uit hun ritme. Met 25-19 ging de tweede set dan ook naar de ploeg uit Capelle a/d IJssel.

Dan die beruchte derde set... Als je met 2-0 voor staat is het daar altijd de kunst om scherp te blijven en de tegenstander niet terug te laten komen. Deze boodschap gaf Ivo Munter dan ook mee aan zijn team en daar hebben de dames naar geluisterd. Met een voorsprong van 23-7 leek het alsof VC Sneek zelfs één set onder de 10 gehouden zou worden, maar dat lukte helaas niet. De set eindigde met een mooie 25-10 en daarmee een 3-0 overwinning.

Een nagenoeg foutloze pot van de dames van Laudame Financials VCN Dames 1 wordt beloond met 3 punten en een mooie 5e plaats in de Eredivisie. Aanstaande woensdag spelen de dames nog één laatste wedstrijd voor de kerstvakantie in het altijd mooie Vroomshoop. Hopelijk lukt het om deze goede flow mee te nemen en de eerste seizoenshelft met winst af te sluiten. Ook deze wedstrijd is live te volgen via volleybal.nl, dus hopelijk kijken jullie weer mee!

Bekijk alle nieuwsberichten