Laudame Financials VCN Dames 1 met de zilveren plak naar huis vanuit de Nationale Bekerfinale

Laudame Financials VCN Dames 1 met de zilveren plak naar huis vanuit de Nationale Bekerfinale

Laudame Financials VCN D1 kon haast niet nagenieten van de halve finale voordat ze alweer af mochten reizen naar Groningen voor de Nationale Bekerfinale! De tegenstander zou Apollo 8 D1 worden die na een halve finale tegen Zwolle aan het langste eind trok. Op zondagavond werd online via Teams nog even de wedstrijd voorbesproken zodat maandag iedereen zonder al te veel na te denken er volle bak in kon vliegen en de hele dag kon genieten. Want net zoals vorig jaar werd door coach Ivo Munter benadrukt: finales speel je op emotie.

Laudame Financials VCN laat eerste set liggen

Na een mooie introductie met vuurwerk en lichtshow klonk om 15:30 in MartiniPlaza het eerste fluitsignaal. Het eerste punt, meteen een lange rally, liet zien dat beide teams er keihard voor wilden vechten op tweede paasdag in Groningen. Het killblock van Laudame Financials VCN zette meteen de toon, dat vervolgens via twee aces van Maureen Weernekers uitliep naar 4-0. De scores van Tessa de Boer zorgde ervoor dat dat VCN ruim voorkwam (2-7). Halverwege de set leek Apollo 8 weer aan te haken via een aantal mooie aanvallen via de omloop maar Laudame Financials VCN bleef goed overeind. Ze scoorden mooie ballen, serveerde goed en VCN leek op weg te zijn naar de eerste setwinst van de wesdtrijd. De ploeg uit Borne gaf helaas niet op en via een ace van Rianne Vos en een kill-block van Emma Bredewoud werd de stand op 23-23 gebracht. Helaas werd het laatste punt gewonnen door een bal in de brievenbus bij VCN en werd de eindstand 23-25 voor Apollo 8 D1.

Goed serverend Apollo 8 haalt ook set twee binnen

In set twee was de beste start voor Apollo 8. Met een oplopende servicedruk werd Laudame Financials VCN tot fouten gedwongen en de eerste time-out door VCN werd al genomen op 2-7 achterstand. De goede service van Apollo zorgde ervoor dat Laudame Financials VCN niet het spelletje kon spelen wat ze wilde spelen en werd daarmee voorspelbaar. Een dubbele wissel van Fleur Uitterlinden en Louise Bijlsma werd ingebracht door coach Ivo Munter en ook tweede libero Fuerra Everaert mocht proberen de set om te draaien. Apollo 8 was echter niet van de wijs te brengen en denderde stevig door tot een voorsprong van 10 punten. Met een paar mooie service punten van Maureen Weernekers kwam VCN toch nog een beetje terug in haar spelletje maar het leed was al geschied. Ook de tweede set gaat naar Apollo met een setstand van 13-15.

Laudame Financials VCN vecht zichzelf terug in de wedstrijd
In de derde set ging Maureen Weernekers weer door met waar ze al de hele wedstrijd goed mee bezig was: aces serveren! Met haar aan de servicelijn werd het al snel 7-0 voor VCN. Nu was het de taak om deze voorsprong niet weg te geven. De VCN trein denderde door met mooie service series, heerlijke killblocks van Anne Swart en Laura Kerkhof en vooral Elles Dambrink en Maureen Weernekers konden scorend echt het verschil maken. Dubbele wissels bij Apollo 8 en een wissel op de passer-loper positie zouden het weer om moeten draaien maar VCN liet dat deze set niet toe. Deze keer met een bal in de brievenbus bij Apollo 8, aangevallen door Elles Dambrink, werd de derde set met 25-16 gewonnen door Laudame Financials VCN. De wedstrijd was duidelijk nog niet gespeeld!

Helaas geen vijfde set
Ook in set vier begon VCN met de service van Maureen Weernekers dat ze gelijk op een 3-0 voorsprong bracht. Het was een mooie set met lange rally's en beide teams vochten voor wat ze waard waren. Elles Dambrink zorgde voor prachtige scores zowel aan het net als achter de drie-meter lijn. Maar Apollo 8 bleef goed spelen en kleine foutjes aan de kant van VCN bracht de ploeg uit Borne halverwege de set op een voorsprong van 13-17. Met Elles Dambrink achter de service lijn kwam Laudame Financials VCN goed terug en met een stand van 18-17 werd de eerset time-out aangevraagd door de coach van Apollo 8. Een sterke service van Rianne Vos zorgde voor een matchpoint voor Apollo 8 op de borden en deze werd gelijk afgemaakt. 19-25 en een 1-3 overwinning in de bekerfinale voor Apollo 8.

Gelukkig blijft zilver ook een prachtige prestatie want Laudame Financials VCN heeft gevochten voor wat ze waard waren, enorm mooi spel laten zien en heeft het als 'under-dog' Apollo 8 knap lastig weten te maken. Het team is meer dan tevreden over de prestatie die is neergezet en de verbetering ten opzichte van vorig jaar. Het trotse gevoel op het team, de staf en sponsoren die het toch maar weer mooi twee keer op rij voor elkaar krijgen om in de bekerfinale te staan overheerst. Iedereen die de dames vanuit huis aan hebben gemoedigd: enorm bedankt voor jullie support! Hopelijk is volgend jaar drie keer scheepsrecht en kunnen de dames met hun rode legioen de gouden plak mee naar huis nemen.

Tijd om na te genieten hebben de dames eigenlijk niet. Aankomende zaterdag staat om 15:30 Set-Up '65 op het programma. Deze keer gelukkig in hun eigen Oostgaarde. Kijken jullie weer mee?

Bekijk alle nieuwsberichten