Maatwerkers/VCN Heren 1 Kampioen!

Maatwerkers VCN Heren 1 Kampioen!

Op zaterdag 24 maart was het dan eindelijk zover; de kampioenswedstrijd van Maatwerkers VCN. Tegen Next Volley Dordrecht kon in eigen hal de titel in de 1e divisie B binnengehaald worden. Dan moest degradatiekandidaat Dordrecht met 3-1 of 4-0 verslagen worden ervan uitgaande dat de concurrentie geen punten zou morsen. Het publiek was in grote getale op komen dagen en het had er alle schijn van dat het een memorable dag zou worden voor VCN.

De eerste set werd begonnen met Thomas Tournier, Thomas Boerefijn, Robert Jansen, Rogier van Leeuwen, Daan Spijkers, Ralph Backer en Lucas Vroom. Wellicht dat het de zenuwen waren maar het begin was niet best. De pass was onrustig waardoor Maatwerkers aanvullend niet uit de verf kwam en ook blokkerend stond het niet zo solide als normaal. Toen richting het einde van de set ook Thomas T nog eens uitviel met een knieblessure ging de 1e set met 25-19 definitief naar de gasten.

Een 0-1 achterstand was niet wat verwacht was maar de mannen van Ferry van Hal rechtten de rug. De pass kwam onder controle en de blokkering stond weer als vanouds. Daarnaast leek Maatwerkers VCN zich ook weer te herinneren dat deze wedstrijd een once in a lifetime is en stond men weer met plezier in plaats van spanning in het veld. Op deze manier werden set 2 en 3 respectievelijk met 25-19 en 25-13 binnengehaald.

Set 4 leek eenzelfde scenario te krijgen als de voorgaande 2 sets. Echter speelde richting het einde schijnbaar toch de kampioenszenuwen weer op. Er werden wat onnodige foutjes gemaakt waardoor Dordrecht aan het einde weer in de buurt konden komen. Na 2 verspeelde matchpoints serveerde Dordrecht uiteindelijk fout waardoor Maatwerkers VCN kampioen is en het feest kon losbarsten!

De mannen van Maatwerkers zijn uiteindelijk met overmacht kampioen geworden; de voorsprong op de nummer 2 en 3 bedraagt liefst 17 punten! Zodoende kunnen zij zich opmaken voor een avontuur in de Topdivisie; het één na hoogste niveau van Nederland!

Bekijk alle nieuwsberichten