Heren 3 zomaar kampioen!

Heren 3 zomaar KAMPIOEN!

Het hele seizoen dachten we “wanneer gaat het mis? wanneer komt onze jaarlijkse dip?” 3 blessures, 2 verhuizingen, enorme werkdruk, diverse reizen, trainen met maar 3 man en zelfs vader worden… Alles deden we eraan om in die dip te komen, maar het lukte niet: we bleven stabiel, we bleven winnen en het resultaat: WIJ ZIJN KAMPIOEN!!!

Wie zijn er kampioen?

Allereerst even een uitleg, aangezien we niet wekelijks verslagen schrijven (dat is ook onderdeel van de tactiek) en ook nog nooit met het hele team op een VCN-feest zijn geweest… Hierbij een kennismaking met de talenten van Heren 3, van oud naar minder oud:

Kees: 50 plus en nog steeds het middenpunt van ons team. Of hij nou voor of achterin staat.
Dick: Linkse dia, die ook nog eens heel goed bardienst kan draaien door zijn jarenlange ervaring bij La Baraque!
Michiel: Passer-loper, al gaat dat lopen momenteel niet al te best... Dit jaar geëmigreerd naar een huis naast Swanla, maar blijft ons team immer trouw!
Henric: Passerloperende aanvoerder en de link met onze club en Laudame Financials! Daarom ook onze teampasbeheerder uiteraard.
Erik: Spelverdeler die gelukkig in het veld een stuk sneller is dan daarbuiten. Te herkennen aan het speciaalbier in zijn hand.
Michel: Spelverdeler, maar bovendien een erg goede invaller op elke plek!
Lorentz: Dia, maar speelt al 10 jaar midden omdat niemand anders dat wil en ook wel een beetje kan. Zelfde reden waarom hij voorzitter was…

En dan doorgaande op leeftijdsvolgorde onze vaste invallers:
Ronald: De oudste speler van Heren 4 en daarmee was hij als eerst geselecteerd als invaller. Fijn dat hij ook op alle posities kan invallen!
Rens: Passer-loper (en voorzitter), maar stiekem hadden wij hem elke keer op midden gezet, en dat deed ie best goed.

Kampioen, hoe kan dat?

Een team dat al 15 jaar nagenoeg hetzelde is en altijd tussen plek 3 en 6 eindigt, wordt nu in eens kampioen!? Doping? Omkoping? Hacken van de competitie-app? Nee, het was allemaal niet nodig.

De 4 gouden regels tot succes:

1: Maak de selectie klein, dan heb je minder gezeur over wissels en meer commitment. Basisselectie: 7 man. Wel handig om een man of 2 als backup te hebben. Vooral als je 2 middens hebt die zich fysiek voordoen als 50-ers...

2: Zet een man in het gat. Er werd al jaren veel gescoord met prikballen in het centrum. Na een grondige analyse hebben we daarom maar eens de vrije netverdiger het centrum in gestuurd. (liberos doen we meestal niet aan)

3: Serveer alles(!) diep rechtdoor op de passer loper die voorspeler is.

Zelfs als naast hem een zwakke passer staat, blijven doen. Aanloop is moeilijker, wedstrijd vermoeiender, sneller uit spel.

4: Stay calm and keep winning. Al sta je 21-14 achter, of verlies je set 1 25-13, gewoon rustig doorgaan. Het komt wel goed. En zo kwamen we regelmatig erop en erover.

De weg naar het kampioenschap:

 1. 22 september sloegen wij het seizoen open met de eerste competitiethuiszege van VCN. Ook sloegen wij eens lens uit een oog en een gat in een hoofd van de tegenstander... De toon voor het kampioenenseizoen was gezet! Geïnspireerd door ons wonnen op 23 september zelfs alle 12 vcn-teams hun eerste thuiswedstrijd!
 2. 29 september ging het minder goed: Next Volley Dordrecht bezorgde ons de eerste thuisnederlaag... 2-3 door passend falen.
 3. 13 oktober thuis in de herkansing ging het weer goed. Volley Voorne was het slachtoffer: 4-0! De mannen konden het verlies niet aan en de Politie moest ze zelfs naar huis sturen 😮
 4. Uit OKK weer volle winst: 0-4! Wedstrijd bijna stilgelegd omdat eind 3e set een okker zich taalkundig niet kon beheersen. Na deze wedstrijd kwamen we aan kop en dat is niet meer anders geweest!
 5. Move4u uit 2-3. De slechtste start 25-13 :o, maar onze veerkracht bleek groot!
 6. Wik thuis: soms gaat het te makkelijk.. Van 2-0 naar bijna 2-2, maar toch 3-1!
 7. Rvc uit: Diverse trauma’s zijn ontstaan in deze zaal en ook nu ging het mis in set 3 blesseerde Lorentz zich, maar met henric op midden werd het nog een geweldige 4e set, wederom 3-1 winst!
 8. Erasmus volley uit, Lorentz nog geblesseerd, Rens durfde niet (vanwege vrouwen...?), maar Ronald speelde super. Erasmus kon vooral supergoed uit slaan. Straight 0-4
 9. Spirit thuis: Met een half herstelde Lorentz als libero kwamen we 2-0 voor, waren er alle kansen op 3-1, maar werd het toch verlies met 2-3.
 10. Dvo uit: In een bomvol Paradijs steeg DVO boven zichzelf uit. Ze wonnen maar liefst 2 sets, echter uitwedstrijden verliezen doen we niet aan: 2-3 winst
 11. Mvc staat nog stabieler onderaan dan wij bovenaan staan. 4-0 was dus snel duidelijk en daarmee waren wij met 43 punten uit 11 Winterkampioen!
 12. 2018 begon, zonder Kees (die ff rustig aan moest doen), met de kraker bij nr. 2: Next Volley: 3-2 winst! Het gat was vergroot, Next volley bleek gebroken en is uiteindelijk afgezakt naar plek 5!
 13. OKK, op papier ook een topper, maar voor de 2e keer wisten wij 4-0 van de okkers te winnen. Dit keer wisten ze zich wel te beheersen gelukkig.
 14. Voorne uit: De Voorneriërs schoten uit de startblokken alsof ze allemaal een pilletje op hadden. Maar de effecten waren niet van lange duur en wij speelden volgens hen 'volwassen' verder. Of misschien waren het gewoon de snickers van dick die altijd pas in set twee uit zn tas komen...
 15. Move4u was de nieuwe runnerup en dat was te merken aan ze. Stijf van de spanning kwamen ze bij ons op bezoek. Zelfs met de slechtste dubbele wissel ooit (van 21-12 naar 21-18) kwamen we nog op 3-0. Daarna kregen ze van ons de 4e set cadeau, zodat ze nog kans maakten op PD.
 16. Bij WIK uit had de tegenstander naar ons idee flink moed ingedronken de avond (of de ochtend?) ervoor. Maar met alleen moed win je niet. De lookalike van Henric leek qua niveau ook niet op onze captain. Wel was het het eerste team dat ons al met het kampioenschap feliciteerde. We kregen zelfs een schaal!
 17. De laatste topper dan: Spirit uit. Onze voorsprong was al 6 punten, dus we mochten 4-0 verliezen, maar daarvoor waren we niet helemaal naar Barendrecht gereden! Zij wonnen 2-3 bij ons, dus dat deden we ook bij hen!
 18. DVO zonder Paradijs stelt een stuk minder voor. Een zakelijke 4-0 bracht ons weer een flinke stap dichterbij het kampioenschap.
 19. Rvc thuis. Gek genoeg speelden we ineens tegen flink wat andere spelers. Zouden ze misschien wat versterking uit het andere RVC team dat bovenaan de andere 1e klasse staat gehaald hebben? Dit zorgde ervoor dat we flink ons best moesten doen. Zo was het bijvoorbeeld nodig dat Dick bij 14-20 achter ff de servicedruk wat moest verhogen. 3-1 winst
 20. Familiedag! Bij de trots van Maassluis mochten we eindelijk een keer op een kindvriendelijke tijd beginnen! Dus hadden we al onze vrouwen en kinderen opgetrommeld. Het spreekt voor zich dat we niet anders konden dan 0-4 winnen. En toen was er nog maar 1 set nodig.
 21. Dinsdagavond 17 april 2018 was het dan zover, de kampioenswedstrijd! En daar kunnen we kort over zijn: onder luid gejuich werd de eerste set direct overtuigend gepakt met 25-16! Hoe de wedstrijd verder verliep doet er dan niet meer toe.
 22. Bernisse uit. Deze wedstrijd deed er ook niet meer toe, maar we hebben wel lekker gegeten bij Mythos de Griek en Miep uit Pernis!

En zo was de herentrilogie is compleet en mogen wij dus de promotieklasse in. Velen mensen willen nu meetrainen, echter hebben we wel 1 eis: je moet wel komen. Zo zijn Peter, Timo, Joe en Jup nog niet tot de selectie doorgedrongen. Wel hebben Marijn en Ronald toegang gekregen tot het vedettenteam. Overigens als je nog wilt meetrainen: we trainen niet meer dit seizoen. Maar als je snel bent kan je naar de team BBQ komen die nu (vrijdagavond 18 mei) bezig is. Lukt dat niet, dan tot volgend seizoen!

Bekijk alle nieuwsberichten