VCN Heren 1 pakt de winst in Tilburg

VCN Heren 1 pakt de winst in Tilburg

Een week na de zeperd tegen Dynamo in eigen huis stond de uitwedstrijd tegen Tilburg op het programma. Een 'moetje' aangezien Tilburg op de 11e plek staat. Een overwinning hier betekent dat de degradatiezone voor de Capellenaren net na de winterstop al erg ver weg is. Iets dat een keurige prestatie zou zijn voor een promovendus!

De eerste twee sets waren vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Dynamo. Niet groots, wel degelijk. Via 25-20 en 25-19 stond er een duidelijke 2-0 voorsprong voor VCN op het scorebord. Helaas leek de 3e set óók weer op de wedstrijd tegen Dynamo. Zonde duidelijk aanwijsbare reden was de schwung weer volkomen weg en binnen no-time stond Tilburg via 25-17 op 2-1. Een vervelend de ja vu gevoel bekroop de Capellenaren maar ditmaal wisten ze het tij te keren. Via enkele goede invalbeurten van onder ander Rowan en Martijn stond er een duidelijke 25-18 op het bord waarmee de Capellenaren een 3-1 overwinning mee naar huis konden nemen.

Door deze overwinning staat VCN 16 punten boven de degradatiestreep en lijkt de promovendus zich te kunnen focussen op hoever het kan komen in het debuutjaar in de Topdivisie. Een mooie constatering voor de Capellenaren! Dit gaat komende week beginnen als titelkandidaat Reflex op bezoek komt in de Oostgaarde. De uitwedstrijd ging nipt met 3-2 verloren en Reflex verloor zaterdag thuis met 3-2 van Donitas. Er zal dus een getergd Reflex op bezoek komen en daarmee staat er een interessant potje op het programma!

Bekijk alle nieuwsberichten