Maatwerkers VCN H1 onderuit in Kampen

Maatwerkers VCN onderuit in Kampen

Een week na de goede overwinning op Tilburg stond de uitwedstrijd tegen Reflex Kampen op het programma. Een team dat vorig jaar in de bovenste regionen was geeindigd en ook dit jaar weer de ambitie heeft uitgesproken om bovenin mee te draaien. Hoewel ze het seizoen nog niet overtuigend waren begonnen was Maatwerkers VCN gewaarschuwd!

In een zeer warme hal mochten Joost, Robert, Cain, Thomas Boerefijn, Tom, Lucas en Rogier starten. En de start was goed! In tegenstelling tot vorige wedstrijden waarin de start te mat was was Maatwerkers VCN nu wel 'aan' vanaf het begin. Aanvallend en blokkerend overtuigend en met een goed serviceplan liep de voorsprong halverwege de set op tot zo'n 5 punten. Enkele (service)wissels aan kant van Reflex zorgden nog voor een spannende slotfase maar Maatwerkers VCN wist het hoofd koel te houden en de set met 28-26 binnen te halen. De 2e set kende een soortgelijk verloop. Een overtuigend Maatwerkers VCN had de gehele set het bovenliggende van het spel en kwam via 25-22 verdiend op een 2-0 voorsprong.

In de 3e set leek het alsof Maatwerkers VCN niet meer de energie kon brengen van de 1e 2 sets. Dit in combinatie met feit dat Reflex problemen in de passing wist op te lossen kreeg Maatwerkers VCN het lastig. Met name de servicedruk van de ingevallen diagonaal van Reflex zorgde voor grote problemen en via 25-20 werd het 2-1. De 4e set ging in de beginfase gelijk op. Echter kwam Maatwerkers VCN weer onder grote druk te staan vanaf de servicelijn. Hier kwam geen passend antwoord op en met 25-16 was het snel 2-2.

Getracht werd om de koppies leeg te maken om toch nog 2 punten weg te halen uit Kampen. Echter kende het spel in de 5e set hetzelfde beeld als in set 3 en 4; volleyballend waren de teams nog meer dan aan elkaar gewaagd, echter zorgde de servicedruk van Kampen voor het grote verschil.

Een flinke domper aangezien er veel meer had ingezeten voor Maatwerkers VCN. Het spel biedt echter voldoende aanknopingspunten om mee door te gaan en wanneer de passing onder controle is hoeven de mannen uit Capelle voor weinig teams onder te doen. Al met al is een punt in een lastige uitwedstrijd netjes, maar in dit geval met een bittere nasmaak. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VCV uit Veenendaal op het programma, een mooie kans om de stijgende lijn van de afgelopen weken een passend vervolg te geven.

Bekijk alle nieuwsberichten