Maatwerkers/VCN H1nipt ten onder in kraker

Maatwerkers VCN nipt ten onder in kraker

Op zaterdag 17 november was het zover; de regioderby én kraker tussen de nummer 2 en vier 4 in de Topdivisie; Zevenhuizen kwam op bezoek bij VCN Maatwerkers in Capelle. Een wedstrijd waarin meer dan de punten op het spel staan! Een derby die in Zevenhuizen flink bleek te leven gezien het imposante uitvak; een mooie setting voor een spannende burenruzie tussen twee teams die elkaar goed kennen.

De 1e set begonnen Sharif, Ralph, Robert, Daan, Thomas B, en Joost met Rogier als libero van dienst en de startende mannen stonden er direct. Zevenhuizen was goed geanalyseerd en met strak spel wist VCN het spel van de concurrent te ontregelen waardoor een strakke 25-19 setwinst het gevolg was. De 2e set kende eenzelfde spelbeeld waarin VCN het door een toegenomen eigen foutenlast Zevenhuizen toestond terug te komen. Maatwerkers was echter op tijd bij de les en met 25-23 was een terechte 2-0 voorsprong een feit!

De 3e set kreeg VCN het moeilijker; het strakke spel vertoonde wat meer foutjes maar desondanks leek op 21-19 voorsprong een 3-0 winst binnen handbereik. Enkele slordigheden hielpen Zevenhuizen in het zadel en met 25-27 werd het 2-1. Hiermee kreeg Zevenhuizen de geest en in set 4 liep het niet bij de Capellenaren waardoor een snelle 2-2 op het bord stond.

De 5e set werd een kraker van jewelste die lang gelijk op ging, waarna Zevenhuizen boven de 10 een beslissende serie naar 13-10 leek neer te zetten. VCN gaf zich nog niet gewonnen en kwam terug tot 13-13 maar daarmee was het op en won Zevenhuizen de derby met 15-13 en 3-2.

Een flink baalmoment maar als nieuwkomer in de Topdivisie mag Capelle meer dan tevreden zijn met het getoonde niveau. Het is duidelijk dat er sinds de start van het seizoen al flinke stappen zijn gezet en als deze groei doorgezet wordt dan kan het een erg mooi debuutseizoen worden voor Maatwerkers. Zevenhuizen heeft ondertussen al vooruitgekeken naar de return en aangegeven dat ze in eigen huis graag vanaf punt 1 laten zien hoe goed ze kunnen volleyballen. Mooi dat het er op lijkt dat dit mooie volleybalgevecht een vervolg gaat krijgen!

Bekijk alle nieuwsberichten