Goede start Laudame Financials/VCN Dames 1

Goede start Laudame Financials/VCN Dames 1

Zaterdag 13 januari mochten de dames van VCN 1 na een winterstop weer aan de bak. De nummer 2, Veracles, kwam bij ons op bezoek. De basis begon met Dagmar, Marloes, Maureen, Tessa, Kirsten, Anne en natuurlijk Bjorna. In het begin van de eerste set liepen we tegen een achterstand op. Na een time out, wisten we het om te keren door onder andere goeie omloopballen van Anne en stonden wij ineens aan de goeie kant van het telbord. Na mooie services en goeie afwisseling in de aanval wonnen we de eerste set met 25-20.

In de tweede set was het Veracles die met een voorsprong begon en die wist vast te houden. Aan onze kant werden verschillende pogingen gedaan om het om te draaien, met onder andere de service wissel van Ilse en de dubbele wissel met Tess en Marjolein. Echter liet de arbitrage weinig kans toe om deze wissel lekker te laten lopen en floot een aantal onterechte ballen af. De voorsprong was sowieso al ruim voor Veracles, ze wonnen met 16-25.

Op naar de 3e set. Dominique kwam het veld in. Wederom pakte Veracles de voorsprong, maar we wisten goed terug te komen. Marloes pakte 2 belangrijke killblocks achter elkaar, waardoor Veracles wat nerveuzer werd. Het ging gelijk op tot 21-21, waarna Veracles een goeie reeks punten pakte en setpoint op 21-24 had. Het publiek ging even flink achter ons staan, waardoor we nog terug kwamen 23-24, maar helaas wist Veralces het laatste setpoint te benutten.

We wilden natuurlijk niet met lege handen thuis blijven, dus ging alles op alles in de 4e set. Met goeie wissels en een mooie combinatie van Dagmar en Marloes werd de set met een knallertje binnen geslagen, 25-20.

De laatste set! Door de gretigheid om niet 1, maar 2 punten te pakken zorgde ervoor dat we aan het begin al op een kleine voorsprong kwamen en met 8-6 wisselden naar de kant met de supporters. Door goeie service en aanval werd de voorsprong steeds groter en kwam matchpoint op het scorebord. Wederom wist Dagmar Marloes te vinden die er een knallend einde aan maakte. 2 verdiende punten binnen! Volgende week reizen we af naar Sneek en gaan we voor 3 punten!

Bekijk alle nieuwsberichten