Eindelijk weer winst voor VCN Dames 2

Eindelijk weer winst voor VCN dames 2!

Nadat we 2020 waren begonnen met twee nederlagen door matig spel, waren we erop gebrand de thuiswedstrijd tegen VC Velden op Super Saturday in sporthal Oostgaarde wél naar ons toe te trekken. In de eerste set was daar alleen niet veel van te merken…werkelijk helemaal niets ging goed en binnen no-time stond er 12-25 voor onze Limburgse gasten op het scorebord. Een veel gehoorde vraag in de kantine later die avond was ‘Hoe hebben jullie die wedstrijd in vredesnaam nog om kunnen draaien?!’.

Maar als we de afgelopen weken de eerste set(s) wonnen en daarna alsnog verloren, waarom zou het dan niet andersom kunnen? En dat gebeurde dus ook. Ons blok stond beter waardoor de verdediging de ballen van de grond kon halen. En waar we aan het begin van de wedstrijd aanvallende power én slimheid tekort kwamen of de opdrachten niet goed uitvoerden, gingen de ballen steeds vaker rechtstreeks op de grond of heerlijk via het blok het veld uit. Na twee keer 25-20 stond er in de vierde set een ruime 24-17 voorsprong op het scorebord. Op dat moment haperde het even en hebben we vast allemaal ‘oh nee het zal toch niet?’ gedacht, met in ons achterhoofd de drie gemiste matchpoints van vorige week. Gelukkig waren we op tijd bij de les en konden we met 25-21 de punten vieren!

We waren zowaar eens op tijd klaar om ook Heren 1 hun wedstrijd te zien winnen en daarna was het tijd om ons op te maken voor het jaarlijkse VCN Gala! Dat was weer een goed feestje, met speciale vermelding voor onze libero Fuerra die met de prestigieuze Spetter van het Jaar award naar huis ging!!!

Volgende week gaan we de strijd om de tweede plaats aan met Volley Tilburg!

Bekijk alle nieuwsberichten