Drie punten voor Laudame Financials VCN dames 1

Drie punten voor Laudame Financials VCN dames 1

Afgelopen zaterdag mochten de dames uit Capelle afreizen naar het altijd gezellig Warnsveld waar de strijd opgenomen zou worden tegen WSV dames 1. De dames kregen een warm welkom na de lange reis met een speciaal voor hen gereserveerde tafel in de overvolle kantine. Het beloofde een leuke wedstrijd te worden. WSV stond op een 10e plek in de competitie en zou daarom met niks te verliezen, volle bak deze wedstrijd invliegen. Geruchten gingen dat het hele dorp leeg zou lopen om hun dames 1 naar de overwinning te juichen. Tijdens de voorbespreking was dan ook besloten dat het doel was om het publiek stil te krijgen en met de volle 3 punten naar huis te gaan.

De eerste paar punten gingen niet zoals gepland voor VCN. Er werden veel fouten gemaakt en er was veel onrust. Het was gelijk duidelijk dat WSV niet over zich heen zou laten lopen en alles eraan zou doen om punten te sprokkelen. De dames uit Capelle wisten zich goed te herstellen en de strijd bleef gelijk op gaan in de eerste set. Na 20-20 kwam Tessa aan service die WSV maar niet onder controle kon krijgen. Set 1 eindigde daarom met een mooie ace en 20-25 winst.

De tweede set begon VCN erg sterk. Er werd goed geserveerd en de dames werkten hard om alle ballen van de grond af te vegen. Ook WSV bleef hard werken en ging voor elke bal. Ze waren er zeker van overtuigd dat elke bal touché en/of in was, maar de scheidsrechters bleven goed fluiten en zo ging het ook deze set erg gelijk op. Na een voorstand in de eindfase van set 2 weggegeven te hebben, wisten we ook deze set met 24-26 en twee fouten van de tegenstander binnen te slepen.

In set drie was al snel duidelijk dat WSV niet meer de energie kon leveren die ze de eerste twee sets gegeven hadden. Juliëtte kwam bij VCN het veld in en wist de gaten bij de dames uit Warnsveld goed te vinden. De set werd uiteindelijk afgesloten met een heerlijke prikbal van Laura en met 17-25 was het 0-3 voor Laudame Financials dames 1. Al met al een mooie zaterdagavond met drie uur reistijd, anderhalf uur speeltijd en drie heerlijke punten.

Volgende week mogen de dames op zondag aantreden tegen IMS/Voltena dames 1 waar dit seizoen nog niet van gewonnen is. Komen jullie hen ook aanmoedigen in de Oostgaarde om 17:00?

Bekijk alle nieuwsberichten