Laudame Financials VCN Dames 1 stuurt Donitas Dames 1 zonder punten terug naar Groningen

Laudame Financials VCN Dames 1 stuurt OBEG Donitas Dames 1 zonder punten terug naar Groningen

Afgelopen zaterdag, 16 maart, werden twee teams uit het verre Groningen ingevlogen naar Capelle aan den IJssel. Om 17:00 mochten de heren van VCN aantreden tegen de heren van Donitas en om 19:30 was het aan de dames van Laudame Financials VCN dames 1 om het OBEG Donitas dames 1 moeilijk te maken. In de eerste helft van het seizoen gingen zowel de heren als dames uit Groningen er vandoor met drie punten. Beide teams waren dus klaar voor revanche.

Tijdens de voorbespreking was het duidelijk dat het geen makkelijke pot zou worden voor de dames. OBEG Donitas DS 1 is met een vierde plaats op de ranglijst een directe concurrent van Laudame Financials VCN dames 1, en het beloofde daarom ook een spannende wedstrijd te worden. Na het verlies van vorige week,  en nadat VCN heren 1 met 3-0 de overwinning tegen Groningen binnen had gesleept, was dames 1 gebrand om alle punten in Capelle aan den IJssel te houden.

Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd. Er was erg veel publiek en nadat de eerste bal die gerold werd door de ballenjongens door de benen van Ivo Munter ging, waren ook de ballenjongens uit heren 1 scherp. Het ging gelijk op, en bij een stand van 10-6 voor VCN werd de eerste time-out al aangevraagd door de tegenstander. Na deze time-out waren de dames uit Groningen op scherp gezet door hun coach en hadden ze aan de andere kant hun zaakjes goed op orde. Het bleef tot het einde van de set spannend maar uiteindelijk greep het team uit Groningen aan het langste uiteinde, en werd het 22-25 voor Donitas.

Met een paar wissels aan de kant van VCN traden de dames opnieuw het veld op. Anne Swart was heerlijk op dreef aan het net, en met een aantal kill-blockjes begon VCN de tweede set erg sterk.  Er was veel servicedruk aan de kant van VCN en daardoor kregen de dames uit Groningen het steeds moeilijker met de side-out maken. Dit was ook duidelijk te zien aan de setstand want met 25-16 ging de tweede set naar Laudame Financials VCN dames 1.

Het was nu aan VCN om het niveau hoog te houden, goed te blijven serveren, en scherp te blijven. Met opnieuw veel servicedruk, goede verdedigingsacties en heerlijke passjes van de libero Marijke Lammers lukte dit de dames van Laudame Financials VCN dames 1 ook. De dames uit Capelle hadden de macht in handen en gaven de dames uit Groningen geen moment de kans om terug in hun spel te komen. De coach van OBEG Donitas dames 1 probeerde zelfs drie time-outs aan te vragen – wat hem tot verontwaardiging van VCN ook lukte. Met 25-18 ging daarom ook de derde set naar VCN dames 1.

De laatste set zag er anders uit dan de andere. Met een paar foutjes in het begin van de set herstelde de dames van VCN zich. De dames uit Groningen maakten veel fouten en met een sterke blok-verdediging kwam Donitas dames 1 er niet doorheen. Set vier ging dus ook naar VCN dames 1 met 25-17. Met een mooie 3-1 overwinning bleven dus alle punten op zaterdag 16 maart in Capelle aan den IJssel!

Komend weekend spelen de dames om 19:00 tegen WSV dames 1 in Warnsveld. Deze dames staan momenteel op een tiende plek op de ranglijst, maar dat wil natuurlijk nog niks zeggen. Hopelijk wordt ook dit weer een mooie strijd!

Bekijk alle nieuwsberichten