Dames 6 vs VC Wik-Ammers D2

Dames 6 vs VC Wik-Ammers D2

Ik stop een patatje in m’n mond. Ik voel het crispy randje kraken terwijl ik mijn kaken op en neer beweeg om het voedsel te malen tot iets wat mijn darmen kunnen verteren. Ik negeer het mailtje dat ik net binnenkreeg van volleybal.nl met een advertentie voor sportvoeding om je -prestaties te verbeteren. Ik zal het vandaag dus op eigen kracht moeten doen, want zo gezond is mijn wedstrijdprep niet.

We spelen vanavond (12-10-2018) om half negen tegen VC Wik-Ammers dames 2 in het gelijknamige gat: Groot-Ammers. We zien (naast weilanden) mogelijkheden tegen deze club die de vorige wedstrijden won, maar nog niet vaak met de volledige punten naar huis is gegaan. Vanmiddag heb ik een chocoladereep gekocht, want het is nog net de week van de scheidsrechter op deze vrijdagavond 12 oktober. Hopelijk kunnen we hem na de wedstrijd net zo dankbaar zijn als hij ons nu is.

We beginnen de wedstrijd in deze stikhete hal met Lotte als set-upper (en haar onderschatte service), Maxima en Sas op de passer-loper, Bente en Lisa als middens (natuurlijk wisselend met Minima op de libero) en Sam op de dia. En over die laatste wil ik het even hebben. Samantha heeft de wedstrijd geopend met een blok. We wisten dat ze intimiderend in de service kon zijn, maar aan het net vormde ze nu ook ons geheime wapen! De pass kregen we helaas wat minder onder controle en ballen werden onrustig opgelost. Op servicedruk verliezen wij deze eerste set met 25-9.

De tweede set stuurden Jacco en Isabel ons met bijna dezelfde opstelling het veld in, alleen Luus mocht wisselen met Maxima en stond dus op de passerloper. Deze set ging de pass al beter en lieten we ballen gaan waar dat nodig was, met hulp van de wissels die keihard ‘uit’ schreeuwden. Waar de tegenstander in de service wat steekjes liet vallen, ging onze service juist beter dan de vorige set. We lopen een poosje gelijk op, maar toch gaat deze set met 25-17 naar VC Wik.

We zijn aangekomen bij de derde set. Amber komt voor Sam het veld in op de dia, Lea voor Bente op het midden. De pass blijft niet ideaal, maar de meeste ketsers zijn verleden tijd. Er wordt slim gespeeld, opgelost en aangevallen. Isabel moet tijdens deze set wat harder werken om ons de wedstrijd te laten beleven en punten te vieren. We mogen ons beseffen dat, ook al wordt het 25-14 tegen, we alweer beter staan te spelen dan de vorige set (en wedstrijden).

De vierde set mag Luus van de passerloper naar de positie van de spelverdeler switchen. Dat betekent dat Maxima er weer op de passerloper mag. We pakken meteen een aantal punten en lopen, mede door de serviceserie van Amber die laat zien dat ook de meiden uit Wik-Ammers kunnen ketsen, gelijk op. Anderen maken net teveel foutjes op dit punt en we hebben af en toe nog wat moeite met oplossen. Ons werk mag niet resulteren in setwinst: het is weer 25-14.

Helaas, helaas. Ik had net zo graag als u willen zeggen dat we puntjes hadden gepakt. De eerstvolgende wedstrijd zal dat ook niet zo zijn, want op 20 oktober spelen we in Barendrecht voor de beker van meisjes A. Misschien daarvoor toch nog maar een keer naar die advertentie over sportvoeding kijken…
Op de hoogte blijven van onze avonturen buiten de fantastisch geschreven wedstrijdverslagen om? Volg ons op Instagram: @vcndames6!

Bekijk alle nieuwsberichten