Dames 6 vecht (tevergeefs) in Sliedrecht

Dames 6 vecht (tevergeefs) in Sliedrecht

Dames 6 vecht in Sliedrecht
Afgelopen zaterdag, 29 september 2018, openden we het seizoen in Sliedrecht. Onze eerste echte competitiewedstrijd met dit team van stuk voor stuk toppertjes. Helaas kun je niet iedereen in de basis zetten (tenzij je je sporthal zo noemt). Dus even voor u op een rijtje wie er de eerste set in mochten vliegen zoals Jacco, die ons vandaag helaas in de steek liet, het noemt.

Lotte mocht de set-upjes verzorgen, maar niet zonder de pass van Maxima(rit), Luciënne en Minima(rit) - aka onze libero. Op het midden mochten Killerchris (Lisa Fokker - onze enige echte aanvoerster!) en Leo(nora) plaatsnemen. Amber maakte de boel compleet op de diagonaal. Het fluitsignaal klonk en er kon gespeeld worden!

De eerste set begonnen we sterk. We wisten met de service van Lotte op een voorsprong te komen van welgeteld drie punten. Er was enthousiasme en er werd geprofiteerd van de fouten van de tegenstander. We stonden er als een team. In de laatste fase liep het echter gelijk op en was het toch Sliedrecht dat aan het langste einde trok. Het werd 25-19.

De tweede set waren we vastberaden om revanche te nemen. De eerder genoemde opstelling mocht dat gaan doen. Er werden series geserveerd en lange rally’s gespeeld. Saskia kwam erin voor Luus en Bente voor Maxima, beiden op de passerloper. Helaas wisten we het nog steeds niet vaak genoeg af te maken. De bal werd te makkelijk weggelegd ondanks onze goede bedoeling de spelverdeler te desoriënteren. We laten deze set liggen met 25-12.

De derde set. Een kleine variatie in de basis: Samson (Samantha) mocht op de diagonaal en de passerlopers waren dit keer Luus en Sas. We probeerden het enthousiasme weer op te schroeven, maar er bleef bij ons wat moeite met het verdedigen van de middenaanval. Bente mocht weer invallen voor Leo en bracht hier wat verandering in. Onduidelijkheid in de pass moest worden opgelost door te praten en - geloof het of niet - voor ons als vrouwen is dat ook nog een verbeterpuntje. We worden verslagen met 25-21.

We zijn alweer aangekomen bij de allerlaatste set. De opstelling was hoe we set drie eindigde. De pass werd weer opgepakt, maar het mocht niet genoeg zijn. Ook als Luus mag gaan set-uppen brengt dat niet genoeg nieuwe energie. We eindigen de wedstrijd met 25-17.

Laat me voordat u wegklikt nog even een actie schetsen:
Killerchris voorziet Sliedrecht van een prachtservice. Zij denken dat we hier zijn gekomen om te pingpongen en spelen de bal in één keer terug. Voordat het tot ons doordringt, sprint Chris vanaf de achterlijn het veld in, maakt ze al een snoekduik en ramt de bal weer over het net heen. Als je wil pingpongen, kun je het krijgen ook! Of zoals Luus zei: een balletje waarvan het jammer is dat het niet gefilmd is. Want als hier beelden van waren dames en heren, kan ik jullie garanderen dat dit fragment nu op het YouTube kanaal van de FIVB had gestaan.

Al met al hebben we hard gewerkt en mag er gezegd worden dat er weer vooruitgang is geboekt. ‘’Volgende keer dat we Sliedrecht weer treffen, staat er een hele andere score op het bord.’’ sloot Isabel haar praatje mee af. En dat is ook precies waarmee ik ga afsluiten.

PS. Op de hoogte blijven van onze prestaties? Volg ons dan ook even op Instagram @vcndames6!

Bekijk alle nieuwsberichten