Dames 6 tegen Phoenix D1

Dames 6 tegen Phoenix D1

Voordat we beginnen met het bespreken van onze uitwedstrijd tegen Phoenix dames 1, hebben we eerst nog een leuk nieuwtje. Op zaterdag 20 oktober speelden wij de eerste ronde van de beker met de hulp van de lieftallige Lisa. En ja hoor, we zijn door! Alhoewel, als je 3 van Veentjes in je team hebt (en uiteraard nog meer sterspelers) kan het bijna niet anders. De eerste wedstrijd tegen Spirit wonnen we overtuigend met 2-0. Hiermee was onze voortgang in de bekercompetitie bijna verzekerd, maar het was toch nog even afwachten hoe we het tegen Sliedrecht zouden doen. De eerste set tegen Sliedrecht hebben we jammer genoeg verloren. Dit zorgde er wel voor dat we erop gebrand waren om de 2de set wel te winnen en ja zeker winnen deden we! We keken er erg naar uit om nog een derde set te spelen om echt de winst te behalen, maar onze scheidsrechter was minder enthousiast dus hebben we de wedstrijd met 1-1 afgesloten.

Nou en nu weer terug naar onze competitiewedstrijd. We speelden op 27 oktober tegen Phoenix dames 1. Vooraf aan de wedstrijd hadden we al gezien dat ze niet zo hoog op de ranglijst stonden dus wij dachten:"Die moeten we hebben!". We willen absoluut niet degraderen dus puntjes pakken moesten we. We waren daardoor allemaal erg bereid om ons best te gaan doen om een mooie winst te bemachtigen. Hoewel we deze week geen Lisa hadden, konden we natuurlijk niet met maar 2 van Veentjes opdagen. Gelukkig, was René aardig genoeg om ons te coachen waardoor onze heilige drie(vanV)eenheid niet werd geschonden.

We begonnen de eerste set sterk. We stonden zelfs eventjes best dik voor. Hoewel de tegenstander wist zich te herpakken en het werd al snel een nek-aan-nekrace. En ja als dat een tijdje doorgaat staat het opeens snel 24-24. De nek-aan-nekrace kwam wel tot een abrupt eind aangezien het de tegenstander lukte om snel 2 puntjes te scoren. De set eindigde dus met een stand van 26-24 tegen.

De tweede set was de motivatie om te winnen alsnog sterk aanwezig. We gingen de set in met de mindset: "dan maar 4 puntjes in plaats van 5!". Het was voor ons duidelijk dat wij qua techniek veel beter waren. En nee we zijn geen team vol narcisten. De tegenstander wist gewoon waar ze de balletjes moesten plaatsen en wij hadden daar een stuk meer moeite mee. Hoewel we de set met de juiste motivatie begonnen, zakte het moed al snel in onze schoenen. We stonden niet optimaal te spelen en daardoor verloren we de set met 25-16.

Na de eerste 2 sets verloren te hebben moesten we het toch echt gaan waarmaken in de derde. "Nu of nooit!" dachten we allemaal bij onszelf. Na een aantal strategische wissels van onze Vader v. V., begon het spel heerlijk op gang te komen. Punt na punt scoorden we en de zelfverzekerde houding van de tegenstander verdween haast compleet. We hebben staan stralen deze set, en na meerdere sets net verloren te hebben deze competitie, was ons eerste puntje eindelijk in the pocket!
We wonnen deze set overtuigend met een eindstand van 25-21.

De vierde set waren we van plan net zo overtuigend te winnen als de derde set, en dan natuurlijk de vijfde set ook nog pakken. Dat feest ging alleen jammer genoeg niet door. Na geknokt te hebben de eerste 3 sets viel de focus een beetje weg voor sommigen en sloeg de vermoeidheid toe. Met een beperkt aantal wissels was dit probleem ook niet op te lossen, dus moesten we alles uit onszelf halen om toch nog te blijven vechten. Hoewel, zoals ik al zei, was dit toch een groot obstakel voor ons. We hebben alles gegeven maar tevergeefs hebben we de vierde, en dus de laatste, set met 25-17 verloren.

Uiteindelijk hebben we dus toch niet onze eerste wedstrijd kunnen winnen, maar hey het 1ste puntje is er, en het zal zeker niet het enige puntje blijven! Op zaterdag 3 november spelen we thuis (yes!) tegen Vollido dames 1 om 11:30. Kom gerust kijken en wellicht pakken we ons 2de,3de,4de,5de of 6de puntje zelfs (alles kan natuurlijk)!

Vergeet ons trouwens niet te volgen op onze instagramaccount
@vcndames6
Bekijk alle nieuwsberichten