Dames 6 sleept tweede set van dit seizoen binnen

Dames 6 sleept tweede set van dit seizoen binnen

Ja, u leest het goed, dames 6 heeft op 3-11-2018 weer een set aan Capelse zijde weten te houden. Dit keer speelden we tegen Vollido dames 1. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht bevindt zich momenteel in de middenmoot van de ranglijst en had niet verwacht zó hard te moeten knokken. Hoe het allemaal precies verliep, leest u in dit wedstrijdverslag.

Op Jacco’s advies vliegen we de wedstrijd in en komen we gelijk op voorsprong. Dan heb ik het over Lotte, Lisa, Lea, Luus, Sas, Amber en Minima(rit): ieder op de posities die we van hen gewend zijn. In het midden van de set laten we puntjes liggen die de tegenstander vrolijk opraapt. Ondanks dat ligt deze set de pass goed en kan er veel op het midden aangevallen worden. Onder andere Luus en Lea verzorgen het publiek mooie serviceseries en zullen daar na de eerste set nog niet mee stoppen. Vollido weet ons wel in te halen en op 23-18 voorsprong te komen. Wij laten ons niet kennen en komen terug op 24-24 (waar serviceseries wel niet goed voor zijn). Toch moeten we het veld verlaten na twee puntjes voor de groene zijde: 24-26.

Ons bewust van de klap die we hebben uitgedeeld door het hen toch wel moeilijk te maken, spelen we met een goed gevoel de tweede set. De opstelling blijft hetzelfde als bij het vorige puntenfeestje, alleen Bente komt erin voor Lea. Dat pikken ze beiden uitstekend op: Bente laat haar voetsporen na in het veld en Lea dient als geheime wapen voor de service. Vrijwel alles gaat goed: de service, de pass, het blok. Vergeet niet het maaien aan de buitenkant, waar Sas een pro in is. Vet handig voor haar deelname later aan Boer Zoekt Vrouw. Deze historische set winnen wij met 25-13.
De derde set is misschien ook wel typisch voor het volleybal: elke set kan anders uitpakken. Wat er gebeurde, het is me een raadsel, maar de energie is gewoon foetsie. Wisselen wordt als onnodig beschouwd door onze trainers, omdat iedereen teveel eigen foutjes maakt. Dat is even niet te compenseren. We verliezen met 25-15.

De vierde set. Het is nu of nooit. Het is zonde wat er gebeurt. Ondanks de goede energie blijven er domme fouten insluipen. We reiken tot de 22 en het is dus Vollido die de wedstrijd winnend mag afsluiten.
Hendrik-Ido-Ambacht, blijf op je hoede, want op zaterdag 9 maart nemen wij revanche!

Bekijk alle nieuwsberichten