Dames 6 zonder zorgen tegen RVC/Libanon

Dames 6 zonder zorgen tegen RVC/Libanon

Zaterdag 2 december was het eindelijk zo ver, de wedstrijd tegen de nummer 1 (omdat zij een wedstrijd meer hadden gespeeld dan wij, geen zorgen). De meiden zouden afreizen naar Rotterdam voor een wedstrijd tegen RVC/Libanon ’50 dames 4. Ze wisten dat het vandaag een spannende wedstrijd zou worden, maar hadden het team nog nooit gezien. Het team waar de meiden tegen moesten had een gemiddelde leeftijd van minstens 35 jaar en ouder, wat even raar opkijken was. Toch wisten ze dat ze alles zouden moeten geven en begonnen ze vol goede moed aan de wedstrijd.

Het eerste punt was voor VCN, een ketser van de tegenstander nog wel. “Lekker dan”, dachten de meiden. Maar daarna was het even schrikken. De dames aan de overkant hadden ontzettend veel ervaring, wat natuurlijk te verwachten was. Ze sloegen vrij weinig, maar wisten ons met hun bovenhandse ballen alle hoeken van het veld te laten zien. Bovendien wisten ze met hun pass de moeilijke serves van de meiden goed onder controle te houden. Ze scoorden ontzettend veel met die balletjes, wat de meiden lichtelijk begon te frustreren. Er kwamen te veel onnodige fouten van de kant van VCN, wat ervoor zorgde dat de eerste set eindigde in 25-16 voor Libanon.

Aan het begin van de tweede set waren de meiden wel even goed wakker geworden. Ze wisten nu dat ze er nog harder aan moesten trekken en dat het verdedigen van die rottige ballen beter moest. Gelukkig konden ze zich snel aanpassen, waardoor het een stuk beter ging. De dames van Libanon werden echt helemaal zoek gespeeld, wat ervoor zorgde dat de set werd gewonnen door VCN met 25-10.

Voor de derde en vierde set waren de dames van Libanon weer wakker geschud. Ze kwamen erachter dat het toch wel iets moeilijker zou worden dan ze hadden gedacht. De meiden van VCN kregen hierdoor weer iets meer tegenstand. Ze konden gelukkig wel het hoofd koel houden en bleven goed hun eigen spelletje spelen. De druk op Libanon bleef hierdoor hoog.
De derde set werd uiteindelijk 25-18 voor VCN en de vierde set eindigde (na een behoorlijke achterstand toch nog) in 25-19 voor VCN. Dit betekende dat de meiden de eerste plek hadden gepakt met 5 punten voorsprong op de nummer 2! Met een goed gevoel gaan ze weer verder, op naar de wedstrijd tegen Sliedrecht dames 8 op vrijdag 15 december.

Bekijk alle nieuwsberichten