Verdiende overwinning voor Dames 4

Verdiende overwinning voor Dames 4

Zaterdag 2 december was het zo ver: VCN Dames 4 mocht tegen de koploper HLB Van Daal dames 3 spelen. Als we hier winnen kunnen we goede zaken doen. Daarvoor moeten we een uur rijden naar Den Dungen, dat verliep niet soepel. De helft van het team belandde in de file, maar gelukkig waren we op tijd compleet.

De eerste set gingen we met veel energie van start. Met goed spel en weinig eigen fouten kwamen we snel op een voorsprong. De service-druk lag hoog en er werd veel geblokt. Leuke lange rally's die in ons voordeel uitpakten. We wonnen de set overtuigend met een stand van 25-13.

In de tweede set kwam HLB beter in zijn spel. Door hun hoge service-druk hadden we moeite met de pass. Tot 12-14 liep het gelijk op, maar daarna liep de tegenstander uit naar 13-19. Er was minder energie en het spel werd langzamer. Van deze achterstand konden we niet herstellen. HLB won de set met 19-25.

In de derde set begonnen we weer sterk, maar door drie bijzondere beslissingen van de scheidsrechter raakten we het even kwijt. Robert kreeg een gele kaart (wat hem nog een taart gaat kosten). Gelukkig konden we ons weer herpakken met een mooie service-serie van Linde, maar helaas was dit niet voldoende om de set te pakken. HLB won de derde set met 20-25.

Vol goede moed begon VCN aan de vierde set. Na 4 rally's is de stand 2-1, erg bijzonder maar de scheidsrechter weet nergens van. Hierdoor enorm gemotiveerd wisten we een enorme dreun uit te delen. Door goed spel, weer een mooie service-serie, goed blokwerk van Schön, maar vooral door teamwork wonnen we de set 25-13.
Op naar de vijfde set!

Waar we gestopt waren in de vierde set, gingen we in de vijfde set weer verder. We begonnen de set met een voorsprong van 6-0. Het leek een gelopen race maar de tegenstander bracht de voorsprong terug naar 6-5. Gelukkig wisten we met veel energie en goed spel de set te winnen met 15-11. Geen 5 punten maar wel een verdiende overwinning.
(Desi Fierlier)
Bekijk alle nieuwsberichten