Dames 3 laat zich niet ondersneeuwen

Dames 3 laat zich niet ondersneeuwen

De dames uit Den Dungen hebben door een besneeuwd Nederland gelukkig hun weg naar de Oostgaarde kunnen vinden voor een heerlijk potje volleybal. Zij hebben een puntje gekregen voor de moeite, maar daar bleef het toch echt bij!

Wij wisten het publiek én de tegenstander weer te verrassen met een nieuwe opstelling – wegens afwezigheid van Tuana heeft Maarteke haar libero-outfit uit de kast getoverd en ons vier sets lang voorzien van een steady pass. Dit kwam stiekem wel goed uit, omdat ze nog herstellende is van haar armblessure.

De eerste set werd begonnen met Bregje, Angela, Joyce, Claire, Sandra en Janine en Maarteke. We hebben mooie dingen laten zien en wisten de kleine voorsprong steeds vast te houden. Alhoewel de hete adem van de Brabantse dames in onze nek te voelen was, eindigde de eerste set in een overwinning voor het thuisfront.

In de tweede set werd met dezelfde opstelling gespeeld maar kregen we het wel wat moeilijker. Den Dungen ging feller spelen en had vooral over de midden veel aanvalskracht. Daarnaast serveerden zij een flinke floater-service waar wij maar nauwelijks vat op wisten te krijgen. Tóch wisten wij met heel wat daadkracht ook de tweede set naar ons toe te trekken, de 25 waren we in ieder geval al lang voorbij.

In de beruchte derde set wisten we een flinke voorsprong op te bouwen. Puck en Janine wisselden. Deze voorsprong en de focus vasthouden was makkelijker gezegd dan gedaan, maar dat geeft niets; de overwinning was daar!

In de vierde set kreeg Angela haar welverdiende rust na een goede wedstrijd – ze was een heus servicekanon – en speelde Caro op haar positie verder. Femke heeft ook haar herintrede gemaakt dit seizoen, waar we ontzettend blij mee zijn! Na een lange knieblessure lijkt ze nu toch echt terug te zijn. De vierde set waren we wat vermoeid en minder gefocust, wat resulteerde in setwinst voor Den Dungen.

Na de wedstrijd hebben we genoten van wat heerlijke biertjes, Thais eten, goede verhalen en een Beerpong toernooi. Nu gaan we ons optimaal voorbereiden op de wedstrijd tegen Olympia in Panningen.
Bekijk alle nieuwsberichten