Dames 3: Gehavende Dino’s pakken setwinst

Dames 3: Gehavende Dino’s pakken setwinst

Afgelopen zaterdag was de eerste uitwedstrijd van 2018 tegen Somas/Activia DS 1. Met de thuiswedstrijd tegen dit team in ons achterhoofd (kansloos 0-4 verlies) gingen we voor enige vorm van revanche. Gehavend, maar vastbesloten om ze het vuur aan de schenen te leggen vertrokken de Dino’s richting Sint-Anthonis. En ik zeg gehavend, want we vertrokken zonder Bregje ‘Golden Hands’ Brekelmans en Tuana ‘Matje’ Aydin (ziekte) en ook konden we niet beschikken over Claire ‘Boomerang’ Hakkie (duimblessure). Verder voelde ook Sandra zich maar half en dus moest de technische staf van dames 3 zich gaan beraden en besloot zich te versterken met dames 4 spelverdeelster Desi Fierlier (waarvoor hulde).

Somas/Activia is een taaie tegenstander met behoorlijk wat service en aanvalsgeweld. De eerste set kwamen de halve Dino’s verrassend op een voorsprong van 17-23 en er dienden zich zelfs in totaal 6 setpoints voor. Het moet ons hebben afgeschrokken dat we daadwerkelijk de kans hadden de set met overmacht te winnen, dat we niet meer onder de druk uit kwamen en deze set onnodig verloren met 27-25. De tweede set werkte de grote dip zich door en verloren we deze met 25-13. Ook in de derde set konden de halve Dino’s geen grip krijgen op het aanvalsgeweld van de ‘nummer zeuven’ en werd de derde pak slaag uitgedeeld in de vorm van 25-16. Scherven bij elkaar rapen, uithuilen en je eroverheen zette luidde het recept. Richard peperde het ons nog even in de oren dat we onszelf minimaal op een set moesten trakteren gekeken naar de vechtlust en inzet. Desi werd erin gezet en wist met een aantal mooie blokpunten ons weer op een voorsprong te zetten! De set liep gelijk op en werd onnodig spannend, maar toch hebben we deze met 23-25 naar ons toe weten te slepen.

De wedstrijddag werd traditiegetrouw, na ‘un tour du Anthonis’ van de TomTom van Maart, afgesloten bij onze gewaardeerde vriend MacDonalds. Op naar volgende week thuis om 17:00 tegen Meerkerk DS 1! Komt u allen kijken? Bij winst kan het nog wel eens heel erg spannend gaan worden in onze poule…

Wij zien u volgende week in de Oostgaarde en houden u op de hoogte!

Met sportieve groet,

Damesch drie

Bekijk alle nieuwsberichten