ComputerPlan VCN gaat strijdend ten onder tegen Jong Oranje

ComputerPlan VCN gaat strijdend ten onder tegen Jong Oranje

In de sporthal in Ede afgelopen zaterdag trof VCN de jonge knapen van het Talentteam. Een jong team waar ComputerPlan VCN zou moeten kunnen winnen met alle ervaring. Alhoewel, deze knullen, met een gemiddelde leeftijd van 16, hebben al meer trainingsuren achter de rug dan menig speler van VCN.

Coach Van Hal stuurde Tom Feldkamp, Vincent Smid, Matthew Immers, Ferdy van Dijk, Robert Jansen, Tom van Reeuwijk, Sammy Talbott en Rogier van Leeuwen het veld in. Terug uit de ziekenboeg was Thomas Boerefijn, hersteld na een spierscheurtje. Lucas Vroom was als assistent-coach aanwezig.

De analyse van onze tactisch meesterbrein Vincent Smid voorafgaand was helder. "Als wij meer scoren dan zij, gaan we hier vandaag winnen." Duidelijk. Ons andere meesterbrein in de vorm van adela..uhhh aanvoerder Ralph Backer besloot tot het aanvragen van een kantwissel bij het winnen van de toss. Deze set bracht de coach van de talenten zichtbaar in de war en was een morele 1-0.

De wedstrijd begon met een rommelige passing en wat onvolkomendheden in de rally's. Dit herstelde zich, maar ComputerPlan VCN keek te lang tegen een achterstand aan en de set ging dan ook verloren. In set 2 kreeg VCN een voorsprong door goed serveerwerk en effectief spel in de side-out. 25-22 was het resultaat, back in the game.

In set 3 lag de setwinst voor het grijpen, maar kon ComputerPlan VCN een voorsprong niet vasthouden en ging de set verloren. Set 4 ging gelukkig vrij eenvoudig naar de Capellenaren.

2-2, wederom een tie-break, de derde in drie weken. Van 7-3 achter naar een setwissel bij 7-8 was goed, maar in de eindfase kwam VCN niet tot scoren. De set ging verloren met 15-11 en het verlies was een feit.

Ondanks het verlies, toch leuk om te benoemen dat de topscoorders van de wedstrijd aan de kant van VCN stonden: Tom van Reeuwijk en Matthew Immers met maarliefst 25 en 21 punten.

Aankomende zaterdag mogen we naar Vocasa. We hopen dat zij het vriendelijk houden naar elkaar en ons weer de 3-0 winst gunnen.

Bekijk alle nieuwsberichten