Even voorstellen | Ard Kramer – Voorzitter VCN

Even voorstellen | Ard Kramer - Voorzitter VCN

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Ard Kramer, ik ben 53 jaar en opgegroeid met volleybal. Dat kwam door mijn vader die volleybal had geleerd tijdens zijn diensttijd en vervolgens een volleybalvereniging (mede)oprichtte. Dat was in het verre zuid-westen van Nederland waar in elk klein dorpje wel een gymzaal stond waarin gevolleybald werd.

Door studie aan de Erasmus ben ik de Randstad terecht gekomen en ben ik uiteindelijk in Barendrecht beland. In al die jaren ben ik nauw betrokken gebleven bij volleybal: van speler, naar scheidsrechter en trainer/coach waarbij ik uiteindelijk via mijn volleyballende zoon (het zat tenslotte in het DNA) contact kreeg met VCN.

Na enkele jaren als assistent trainer/coach ben ik gevraagd om voorzitter te worden en dat ben ik sinds mei. In mijn (corona) vrije tijd ben ik ook nog druk bezig met activiteiten voor de Nevobo waaronder bondsraadslid: de vertegenwoordigers van de volleybalverenigingen die toezicht houden op het bestuur van de volleybalbond.

Ik heb gelukkig daarnaast nog genoeg vrije tijd om te werken en dat doe ik al jaren in de ICT als kwaliteitsconsultant op basis van detachering voor Orange Crest. Ik werk al enige tijd bij Greenwheels waar ik een bijdrage lever om er voor te zorgen dat er minder auto’s nodig zijn in de steden omdat er auto’s van Greenwheels gebruikt kunnen worden. Ik maak veel gebruik van ‘cross-overs’: kennis die ik in de ICT m.b.t. teamontwikkeling pas ik toe in het volleybal en ook andersom (en ik durf te zeggen dat we in de teamsport al ontwikkelingen hebben doorgemaakt waar ze in de IT nog van kunnen leren).

Dergelijke verhalen vertel ik ook graag op internationale congressen door heel Europa, maar dat is nu wat lastig. Om die reden duik ik de resterende tijd dan maar in boeken; “een dag niet gelezen is een dag niet geleefd”. Dus als je naar een goed gesprek op zoek bent, moet je even vragen naar het laatste boek dat ik heb gelezen.

Bekijk alle nieuwsberichten