Laudame Financials VCN dames 1 opent het seizoen met een 3-0 overwinning.

Laudame Financials VCN dames 1 opent het seizoen met een 3-0 overwinning.

Zaterdag 21 september was het eindelijk zo ver. Na 3 maanden (zaal)volleybalvakantie en 5 weken voorbereiding mochten de dames van Laudame Financials VCN dames 1 weer binnen de lijnen treden. De voorbereiding was voorbij gevlogen. Met oefentoernooien in België, Apeldoorn, Sliedrecht en Groningen is iedereen weer helemaal op elkaar ingespeeld, zijn de auto’s weer helemaal ingereden, en heeft iedereen zin om aan het nieuwe zaalseizoen 2019-2020 te beginnen.

Op de eerste Super-Saturday van het jaar moesten de dames van Laudame Financials VCN dames 1 om half 8 aantreden tegen de dames van Pharmafilter US dames 1. De enige tegenslag van de week was dat de nieuwe diagonaal van het team, Elles Dambrink, die maandag tijdens de training door haar enkel is gegaan. Zij kon daarom helaas meedoen aan de wedstrijd. Maar, dit mocht de pret niet drukken. Na het eerste fluitsignaal ging de strijd gelijk van start. Alles wat getraind was tijdens de voorbereiding was terug te zien in het spel wat de dames lieten zien. Met een sterke service van Lisa, minimaal 5 kill-blocks van Laura en Rosa, en de mooie passjes van Marijke, kregen de dames van US geen seconde de kans om in de wedstrijd te komen. De eerste set eindigde dan ook in een 25-12 winst voor de dames uit Capelle.

De tweede set ging het haast nog makkelijker dan de eerste. De dames van Laudame Financials VCN dames 1 hielden alle controle aan hun kant. Ze lieten heel net volleybal zien met weinig fouten, een goede service en een hele nette side-out. Tijdens deze set kwam bijna iedereen aan spelen toe en alle invallers deden het erg goed. Juliëtte kwam er een rondje voorin in voor Tessa en pakte lekker haar punten mee, en na een dubbele wissel wist Tess de set uit te serveren. De tweede set ging daarmee met 25-11 en een 2-0 voorsprong naar de kant van Capelle.

Pharmafilter US dames 1 probeerde in de derde set nog één keer alles te geven, maar dit lieten de dames uit Capelle zeker niet toe. Ivo begon weer met de vertrouwde starting six, die het al heel de wedstrijd zo goed en stabiel deed, maar halverwege de set leek het erop dat ook deze set met volle overtuiging naar de dames van Laudame Financials VCN dames 1 zou gaan. De tweede libero, Fuerra, uit dames 2 mocht haar kracht als verdedigende libero laten zien en ook Louise uit dames 2 kwam binnen de lijnen. Nog een passer-loper en dubbele wissel en er stond opeens een heel nieuw team in het veld. Ook zij wisten de ploeg uit Utrecht onder de duim te houden, en met een laatste ace serveerde Louise hen naar de overwinning. Met een laatste setstand van 25-9 en een speeltijd van minder dan een uur hebben de dames van Laudame Financials VCN dames 1 alle punten in Capelle weten te houden. Een beter start van het seizoen kon haast niet.

Volgend weekend zijn de dames weer in Capelle te bewonderen. Om 15:30 nemen ze het in de Oostgaarde op tegen Dros-Alterno dames 2. Komen jullie hen ook aanmoedigen?

Bekijk alle nieuwsberichten