Positief klimaat!

Leuk dat je dit leest! Want wie dit leest toont al interesse in onze club, en daar zijn we blij mee! Daarbij geven we graag complimenten en willen we als vereniging ook een "positief klimaat" hebben. Focussen op het positieve is veel leuker voor iedereen. Dit waarmaken kan natuurlijk alleen als zoveel mogelijk vrijwilligers, leden en ouders ook hieraan meewerken!

De groep binnen onze club die hier vooral aan werkt is de vrijwilligerscommissie.

Wat is de vrijwilligerscommissie?

Een groep die vrijwilligers werft en ze positief begeleidt. De vrijwilligers moeten het positieve handelen weer overbrengen naar alle leden. De vrijwilligerscommissie bestaat uit:

Esther van der Sluis
vertegenwoordiger ouders
Margot Blankenstein
vertegenwoordiger dames
En er is nog plek voor meer!
bijv. een vertegenwoordiger heren en/of recreanten

Vragen

Mocht je een vraag/opmerking hebben over een vrijwilliger of nog mooier: wil je zelf vrijwilligers worden, mail dan naar deze club: vrijwilligers@volleybal-vcn.nl.

Onderdelen om een positief klimaat te creëren:

 1. Leer elkaar kennen!
  De Vrijwilligerscommissie maakte al de smoelenposter in Oostgaarde en coordineert ook de vrijwilligersavonden. Maar jullie hulp is ook welkom! Vergroot je vereniging door ook eens een praatje te maken met clubgenoten uit een ander team.
 2. Programma: positief coachen
  Winnen is leuk, maar plezier is belangrijker! "Positief coachen" is een landelijk programma dat dan ook met name focust ook op het plezier en het zelfvertrouwen. En het mooie is dat prestatie dan vaak vanzelf volgt! Zo hebben de coaches van Jongens B en Meisjes A in seizoen 2011-2012 beiden het positief coachen traject gevolgd. Jongens B is 2e van de regio en Meisjes A zelfs regiokampioen!
  Met name bij jeugd is positief coachen van groot belang, maar voor volwassenen heeft het zeker ook positief effect! Helemaal onderaan deze pagina staan nog 2 filmpjes (1 voor trainers/coaches, 1 voor ouders) die komen van de website positiefcoachen.nl.
 3. Brede vrijwilligersclub & de vrijwilligerspoule
  We zijn al erg blij met de vele vrijwilligers die de club ondersteunen. Een probleem ontstaat echter wanneer iemand om wat voor reden dan ook een functie neer moet leggen. Daarbij kunnen we ons ook voorstellen dat niet iedereen tijd heeft voor een vaste vrijwilligersfunctie. Om deze twee redenen is de vrijwilligerspoule geintroduceerd! Leden en ouders kunnen zich via dit formulier opgeven als "reserve"-vrijwilliger of voor een korte één of eenmalige actie. Nog niet aangemeld? Download hier het formulier en meldt je meteen aan!
 4. Let op: wij willen geen boetes geven!
  De Nevobo is helaas behoorlijk streng in het naleven van de regels. Wij vinden het verschrikkelijk om boetes uit te delen, maar we zijn genoodzaakt boetes van de Nevobo naar de leden door te sturen als deze te verwijten zijn. Zorg dus dat je je netjes aan de Nevobo-regels te houden. Zo ben je verplicht het hele wedstrijdformulier netjes in te vullen en ook om de scheidsrechter te beoordelen. Ben je ingedeeld voor een taak, dan ben je ook verplicht te komen, als je niet kunt, probeer dan onderling te ruilen. Zie hier meer info over het formulier en andere taken.
 5. Trots op de club!
  Wij stralen ook graag naar buiten toe positiviteit uit! Zo was penningmeester Etienne genomineerd als penningmeester van het jaar, was Lorentz Stout door de Gemeente Capelle genomineerd als vrijwilliger van het jaar en was de club ook in 2012 de leukste vereniging van Capelle! Dankzij jullie stemmen! Bedankt! Ook komende jaren zullen wij deelnemen aan positieve acties buiten de club.

Filmpje over verenigen

Deze video is van de KNVB, maar van toepassing op alle sportverenigingen! Wij proberen ook aan de cultuur te werken!

Bekijk ook de video's op Positief Coachen